.

DEMCON Nymus3D

Vanaf 1 juli 2015 is nymus 3D onderdeel van DEMCON, een high-end technologie leverancier van producten en systemen. DEMCON is een snel groeiende onderneming en geeft Nymus3D de mogelijkheid om te groeien en te professionaliseren.


Wat wij doen

Wij helpen complexe concepten op een heldere en visueel hoogstaande manier te communiceren. Hierbij is het iteratieve proces van idee naar eindresultaat van groot belang: tijdens een project blijven wij continu in overleg met de klant om tot een optimaal eindresultaat te komen. Ons team heeft een wetenschappelijke achtergrond met ruime ervaring in 3D animatie, dit zorgt ervoor dat dit overleg bijzonder efficiënt verloopt.

Neem een kijkje bij onze klanten en voorgaande projecten om een verdere indruk van ons werk te krijgen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Michel Franken

Business
Manager

Vincent Bos

Senior Scientific
Animator

Tamara v. Gelder

Animator

Rebecca Bertram

Animator

Luke Whitehorn

Senior Scientific
Animator

Luis Lopes

Senior Scientific
Animator

Michel Franken

Heeft Elektrotechniek gestudeerd aan de Universiteit Twente met als master richting “Measurement & Control Engineering”. In 2011 heeft hij aan dezelfde universiteit zijn promotie- onderzoek op het gebied haptic feedback systemen afgerond. Hierna is hij bij DEMCON begonnen als Applied Research Engineer waar hij gewerkt heeft aan de ontwikkeling van verschillende medische en robotische systemen. Hierbij is hij zich op steeds hoger niveau met deze ontwikkelingen gaan bezig houden en heeft uiteindelijk tot 2016 de volledige publiek-private samenwerking portfolio van de DEMCON Holding beheert. Sinds 2016 maakt hij onderdeel van het DEMCON Nymus 3D team in de rol van business manager.

Vincent Bos

Studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente. Binnen Nymus stuurt en werkt Vincent aan projecten, daarnaast heeft hij een continue focus om de kwaliteit van productie te verbeteren.

Tamara van Gelder

Heeft animatie gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Met een breed interessegebied en expertise in zowel 2D als 3D software, is ze na haar studie als generalist gaan freelancen. Nu ze haar intrede heeft gedaan bij het Nymus3D team, richt ze zich vooral op motion graphics en 2D design.

Rebecca Bertram

Origineel afkomstig uit Duitsland maar al enige tijd woonachtig in het oosten van Nederland waar ze kunst en techniek heeft gestudeerd aan de Saxion Hogeschool. Naast haar opleiding heeft ze succesvol het Honours Programme van de hogeschool doorlopen en heeft ze stage gelopen bij Daedalic Enterainment in Hamburg. Na een zeer succesvolle afstudeeropdracht bij Nymus werkt ze nu fulltime bij ons waar ze zich vooral richt op 3D productie en storyboarding.

Luke Whitehorn

Origineel afkomstig uit Engeland maar naar Enschede verhuisd om ons team te versterken. Luke heeft natuurkunde gestudeerd aan de University of Kent in Canterbury. Bij het AWE heeft hij gewerkt aan numerieke simulaties met betrekking tot nucleaire wapens waarna hij de stap naar 3D animatie heeft gemaakt bij gamestudio massive ubisoft en heeft hij aan de film Iron Sky gewerkt. Luke versterkt ons team met zijn wetenschappelijke achtergrond, kennis van numerieke methodes en programmeren en ervaring in de productie van 3D animaties.

Luis Lopes

Heeft biochemie gestudeerd aan de Universiteit van Lissabon. Na zijn studie is hij gaan werken als 3D animator waar hij een groot portfolio van commercieel en televisie projecten heeft opgebouwd. Zijn vele jaren ervaring in high-end 3D animatie en zijn wetenschappelijke achtergrond waren een perfecte match met ons en de reden waarom hij en zijn gezin naar Enschede zijn verhuisd om ons team te versterken.

Prof. Hans Clevers

President KNAW

Prof. Dave Blank

Director MESA+

Jeroen Huijben

Oprichter Nymus3D

Hans Clevers

Hans Clevers is professor in moleculaire genetica en één van de meest vooraanstaande onderzoekers ter wereld op het gebied van stam cellen en hun mogelijkheden voor regeneratieve therapie. Hij won de Spinoza Prijs in 2001 en werd directeur van het Hubrecht Instituut in 2002. In maart 2012 werd hij verkozen tot president van de Koninklijke Nederlandse Acedemie van Wetenschappen. In 2013 won hij de Breakthrough Prize in Life Sciences voor zijn werk.


Hans Clevers maakt met veel succes gebruik van animatie om de complexe wereld van moleculaire genetica te verduidelijken, zowel bij wetenschappelijke conferenties als op TV bij De Wereld Draait Door.

Dave Blank

Dave Blank is professor in materiaalkunde en een voortrekker in de nanotechnologie, onder andere als voorzitter van NanoNextNL. Hij werd de wetenschappelijk directeur van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie in 2007 and is lid van de adviesraad voor wetenschap, technologie en inovatie. Hij won de Simon Stevin Meester Prijs in 2011 en ontving de FOM Valorisatie Prijs voor het succesvol bouwen van bruggen tussen wetenschap, bedrijfsleven en de maatschappij.


Voorzitter van zowel de Qua Art Qua Science en Kunst in het Volkspark. Met lezingen bij bijvoorbeeld TEDx en Lowlands inspireert hij een breed publiek voor de wetenschap.

Jeroen Huijben

Oprichter van Nymus3D in 2006 en sinds 2008 vennoot samen met Gino en Vincent. Na jaren werken aan Nymus, werkt Jeroen nu als senior projectleider bij Demcon medical devices. Hoewel niet meer betrokken bij de dagelijkse gang van zaken is Jeroen nog erg betrokken bij de toekomst van Nymus binnen Demcon.