OCT

31

2017

Oscar voor Carne y Arena!

We zijn heel trots om voor ILM mee te hebben kunnen werken aan Carne y Arena. Een VR experience van Alejandro GonzŠlez IŮŠrritu welke een speciale Oscar heeft gewonnen!

AUG

24

2017

Nieuw visitekaartje!

Vorige week hebben we onze nieuwe visite kaartjes mogen ontvangen, met dank aan NetzoDruk!

AUG

16

2017

Nieuwe versterking!

Tamara van Gelder heeft een sterke achtergrond in design en animatie van de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Tamara geeft ons een impuls als het gaat om motion graphics en 2D design.

MRT

10

2017

Dutch VR Awards

Gistermiddag zijn de Dutch VR Awards uitgereikt. Wij hadden in de categorie "Games&Apps for VR Headsets" als inzending de demo die vorig jaar gemaakt is voor een onderzoeksvoorstel. De demo liet het gebruik van VR zien voor de analyse van genetisch onderzoek van tumorcellen (big data). Deze inzending werd door de jury met zilver beloond in de categorie. Na een pitch voor de aanwezigen werd de inzending ook de vakgenotenprijs toegekend. Een mooie beloning voor het harde werk van het team!
Data Visualisatie voor Kanker Onderzoek

OCT

24

2016

Medica beurs

DEMCON Nymus 3D is aanwezig op de Medica beurs in DŁsseldorf (14-17 November). We zijn daar samen met onze zuster bedrijven DEMCON Medical Devices, Finapres Medical Systems en Macawi Respiratory Systems. Kom ons bezoeken op stand 10H19!

SPT

06

2016

Ride for the Roses

Afgelopen zondag heeft DEMCON Nymus 3D meegedaan in het Ride for the Roses team van DEMCON om geld in te zamelen voor het KWF. Een mooi evenement en een heel goed doel!

MEI

02

2016

Nieuwe versterking!

Luis is de nieuwste versterking van ons team, hij heeft biochemie gestudeerd aan de Universiteit van Lissabon. Na zijn studie is hij gaan werken als 3D animator waar hij een groot portfolio van commercieel en televisie projecten heeft opgebouwd. Zijn vele jaren ervaring in high-end 3D animatie en zijn wetenschappelijke achtergrond zijn een perfecte match met ons en de reden waarom hij en zijn gezin naar Enschede zijn verhuisd om ons team te versterken.

JUL

15

2015

DEMCON Nymus3D

Vanaf 1 juli 2015 is nymus 3D onderdeel van DEMCON, een high-end technologie leverancier van producten en systemen. DEMCON is een snel groeiende onderneming en geeft Nymus3D de mogelijkheid om te groeien en te professionaliseren.

SPT

01

2014

Nieuwe medewerker!

Luke is overgekomen uit Engeland om ons team te versterken. Hij heeft natuurkunde gestudeerd aan de University of Kent in Canterbury. Bij het AWE heeft hij gewerkt aan numerieke simulaties met betrekking tot nucleaire wapens waarna hij de stap naar 3D animatie heeft gemaakt bij gamestudio massive ubisoft en heeft hij aan de film Iron Sky gewerkt. Luke versterkt ons team met zijn wetenschappelijke achtergrond, kennis van numerieke methodes en programmeren en ervaring in de productie van 3D animaties.

JUN

20

2014

Aanvullende behandeling leukemie

In samenwerking met het UMC Utrecht en de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker is deze visualisatie over een nieuwe behandelmethode voor Acute Myeloide Leukemie gerealiseerd. Met behulp van een dendritische cel vaccinatie wordt de overlevingskans voor AML patienten verder verhoogd.

JAN

10

2014

CERN ENVISION: Ion Therapy

Visualisatie van enkele belangrijke concepten in het ENVISION project van CERN; zoals ionen therapie voor de behandeling van kanker, in-beam PET, Monte Carlo simulaties en de respons op bewegende organen.

Het ENVISION project is mede gefinancierd door het "Seventh Framework Programme for Research" van de Europese Comissie.

DEC

10

2013

Nieuwe medewerker!

Na een heel succesvolle afstudeeropdracht bij Nymus3D voor haar studie Kunst en Techniek aan de Saxion Hogeschool, is Rebecca Bertram onze nieuwste medewerker!

NOV

20

2013

EANM Media Award 2013

Onze animatie voor professor Marion de Jong van de afdeling nucleaire geneeskunde van het Erasmus MC heeft de EANM Meda Award 2013 gewonnen! De prijs is uitgereikt op het jaarlijkse congres van de European Association of Nuclear Medicine in Lyon. In de animatie wordt het gebruik van radiolabeled peptides voor gerichte therapie gevisualiseerd.

JUN

21

2013

Portfolio update

Toevoeging van enkele mooie projecten voor de Universiteit van Geneva, het Hubrecht Instituut en Universiteit Twente. Deels nog uit 2012.

JUN

13

2013

Cover Science, Hubrecht instituut

Onze illustratie voor prof. Hans Clevers van het Hubrecht instituut op de cover van Science magazine! Darm organo√Įdes (rood), in vitro gegroeid uit enkele stamcellen. Deze vertonen crypt-achtige structuren met stam- en paneth cellen (stamcellen, groen). Deze "mini-guts" bedekken het zwerende gebied van de ontstoken darm

APR

08

2013

Cover Small

Onze illustratie voor de BIOS vakgroep van de Universiteit Twente op de cover van Small. De illustratie toont een lipid bilayer membraan in een microfluidische chip inclusief prote√Įnen zoals ionkanalen.

MRT

28

2013

Bio-energie in Overijssel

Visualisatie van het onderzoek naar nieuwe bronnen van bio-energie zoals dat op de Universiteit Twente, in Overijssel, uitgevoerd wordt.

NOV

23

2012

Ionenkanalen in het nefron

Voor de afdeling Physiomics aan het UMC St Radboud Nijmegen maakten we een weergave van ionen transport mechanismen in epitheelcellen van het nefron.

SPT

26

2012

Minimaal Invasieve Manipulator

Voor Indes maakten wij een productvisualisatie van de Minimaal Invasieve Manipulator (MiM). Deze nieuwe ontwikkeling combineert de voordelen van laparoscopie en open chirurgie.

AUG

15

2012

Cover Angewandte Chemie

Onze illustratie voor UT onderzoeksinstituten MESA+ en MIRA op de cover van Angewandte Chemie (impact factor 13.455). "Highly important publication" over een ultragevoelige microscopie techniek die de samenstelling van grote eiwitclusters tot op het niveau van één enkel eiwit kan ontrafelen.
Angewandte Chemie

JUN

18

2012

High Tech Factory

Visualisatie van High Tech Factory, de nieuwe productiefaciliteit verbonden aan MESA+, instituut voor nanotechnologie, op de campus van de Universiteit Twente.

APR

13

2012

Presentatie te Science Center Nemo

In het kader van het wetenschapsfilmfestival te Nemo, gaf Jeroen een workshop over animatie in de wetenschap.

DEC

09

2011

Targeted Radionuclide Therapy

Een visualisatie over het gebruik van radiolabeled peptides voor gerichte therapie; 177Lu-Dota-octreotate geeft gamma en beta straling af, deze peptide moleculen binden aan somatostatin receptoren op tumor cellen om zo gericht de straling af te geven. Door het afgeven van zowel gamma als beta straling kan tumor beeldvorming en randionuclide therapie gedaan worden.

NOV

25

2011

NanoLabNL Promotie video

NanoLabNL is een overkoepelende nationale organisatie voor nanotechnologisch onderzoek. Het biedt faciliteiten en expertise aan universiteiten, onderzoeksinstituten, start-ups en de industrie op 4 lokaties in Nederland (Delft, Eindhoven, Groningen en Twente). Wij produceerden een promotievideo, waar deze lokaties en de overkoepeling in weergegeven worden.

APR

14

2011

Nieuwe site Nymus3D

Onze website heeft een stevige onderhoudsbeurt gekregen en is weer helemaal up to date met een nieuwe look, nieuwe logo... The Concept is in Motion om het zo maar te zeggen.

MRT

31

2011

Interactive maps online

Na een lange ontwikkelperiode zijn vandaag de interactieve kaarten van de Universiteit Twente en Kennispark Twente online gegaan. Het eindresultaat mag uniek in de wereld heten!

FEB

16

2011

Ambassadrice Hartog Levin bezoekt Kennispark Twente

Met een mooie foto bij onze Stereo 3D opstelling

NOV

05

2010

Opening Nanolab Willem-Alexander

Voor de opening van het nieuwe nanolab op de campus van de Universiteit Twente bracht prins Willem Alexander een bezoek aan de Universiteit Twente. Tijdens dit bezoek gaf Kennispark Twente een presentatie met behulp van een 2d versie van de interactieve kaart aan de prins.

MRT

27

2010

Stereo 3D interactieve kaart Kennispark Twente

Voor het Kennispark Twente hebben we een unieke interactieve stereo 3d opstelling gemaakt. Bij het ontwerpen van de userinterface is volledig rekening gehouden met de unieke problemen die stereo3d met zich meebrengt. De opstelling zelf is ontworpen en gebouwd door Nymus3D en wordt aangedreven door 2 fullHD projectoren. Een 2d versie voor het web vind je hier

NOV

27

2009

Dies Natalis UT

Voor de Dies Natalis van de Universiteit Twente hebben we een aantal stereo 3d animaties verzorgd op een uniek rear projection scherm van 6*3.4 meter in de Twentse Schouwburg. Voor de viering hebben we een animatie gemaakt van de nieuwbouw die plaatsvindt op de campus en hebben we enkele elementen uit de nieuwe huisstijl van de UT in de animatie verwerkt

MEI

02

2008

Werkbezoek Wouter Bos aan de UT

Tijdens een werkbezoek in Twente, hebben wij Wouter Bos onze stereo 3d animatie getoond ter gelegenheid van de start van de bouw van het nieuwe nanolab op het terrein van de Universiteit Twente.