animatie     illustraties     covers     interactief

Apps

interactief inzichtelijk maken

Interactieve kaart

UNIVERSITEIT TWENTE &
KENNISPARK TWENTE

Een moderne, zorgvuldig vormgegeven interactieve kaart voor de Universiteit Twente en stichting Kennispark Twente. Kennispark Twente bestaat uit de Universiteit Twente en het naastgelegen Business & Science Park. Deze vruchtbare samenwerking tussen onderzoek en bedrijfsleven is een internationaal voorbeeld van ondernemerschap.


Naast wetenschappelijke instituten, bedrijven en opleidingen zijn ook talloze verenigingen, studenthuisvesting, sport voorzieningen en nog veel meer gehuisvestigd op het kennispark. Om een dergelijk rijk gebied eer aan te doen, is een gedetailleerd 3D model gebouwd waar met moderne web technieken op soepele wijze doorheen genavigeerd kan worden. Door locaties klikbaar te maken wordt niet alleen toegang verschaft tot een diepere laag informatie maar middels sterke fotografie wordt het levendige gevoel van het gebied sterk overgebracht.


De applicatie is dusdanig opgezet dat deze zo breed mogelijk ingezet kan worden. Embedden van de kaart op andere websites is gebruiks vriendelijk gemaakt en ook het aanmaken van speciale links naar locaties op de kaart is zo opgezet dat de kaart voor vele verschillende gelegenheden gebruikt kan worden.

Onderwijs app

PHYSIOMICS &
RADBOUD UMC

Voor bijna iedere (oud-) student is het last-minute studeren voor een tentamen een bekend fenomeen. Hoe eerder je begint met leren voor een vak, hoe beter het eindresultaat.


Voor de physiomics groep van het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen hebben wij een app gemaakt om studenten te motiveren om na ieder college zelf met de stof aan de slag te gaan. Uitgangspunten bij het ontwikkelen van het concept en uiteindelijk de applicatie waren:

  • Studenten motiveren om gedurende het vak met de stof aan de slag te gaan
  • Meten van verschillende parameters

Na een college heeft een student de kans om online een aantal vragen te beantwoorden over de behandelde stof.


Bezoek de app hier en login als gast!

Hadron Therapy Facility

CERN INSTITUUT
ZWITSERLAND

Naast fundamenteel onderzoek naar elementaire deeltjes, wordt door het wereldberoemde CERN instituut ook aan medische toepassingen gewerkt. In opdracht van het CERN hebben wij een interactief Hadron Therapie Centrum ontworpen.


Hadron therapie biedt unieke mogelijkheden in kanker bestrijding maar vereist bijzonder complexe en kostbare faciliteiten. Ons virtueel centrum geeft inzicht aan een breder publiek, en geeft de kans om alle aspecten van het centrum te verkennen.


Enkele unieke uitdagingen die wij tijdens dit project zijn aangegaan zijn onder meer:

  • Ontwerpen van het virtuele centrum en omgeving.
  • Een resolutie onafhankelijke, moderne user interface toegespitst op de behoeftes van het CERN.
  • Interactief visualiseren van functionaliteit.
  • Een content Management System dat een hoge mate van vrijheid geeft aan de gebruiker om content toe te voegen aan de site.
  • De backend compatible maken met een ongelimiteerd aantal talen, voor een internationaal instituut als het CERN een belangrijk punt.
  • Uitgebreide faciliteiten met betrekking tot het maken van custom links en embedding van de site.

Virtual Reality

DATA VISUALISATIE VOOR
KANKER ONDERZOEK

DEMCON Nymus 3D is uitgenodigd om toe te treden tot een consortium dat een aanvraag aan het voorbereiden was voor Grand Challenge 5 “Find a way of mapping tumour at the molecular and cellular level” van Cancer Research UK. Ons werd de vraag gesteld hoe Virtual Reality in de toekomst gebruikt zou kunnen worden om de ontwikkeling van kanker te kunnen visualiseren.


In een korte tijd heeft het team een demo gemaakt, gebruik maken van de HTC Vive, die daar een voorstelling van geeft. De demo laat het ontstaan van een primaire long tumor zien die Circulerende Tumor Cellen begint te genereren, die verschillende uitzaaiingen tot gevolg hebben die hun eigen Circulerende Tumor Cellen beginnen te genereren.


De interactieve demo stelt de gebruiker in staat om door de tijd heen te scrollen, de data weergave aan te passen, snap-shots te maken om de situatie op verschillende momenten met elkaar te kunnen vergelijken en zich zelfs in het lichaam te transporteren naar verschillende tumor sites om op cel niveau te zien wat er gebeurt.


Als het project goedgekeurd wordt, zal DEMCON Nymus 3D betrokken zijn bij de ontwikkeling van een Virtual Reality applicatie die daadwerkelijke kanker data uit het klinisch onderzoek zal visualizeren.